Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Újabb szög a magyar foci koporsójába
  2014-09-15 17:58:14, hétfő
 
  Újabb szög a magyar foci koporsójába
2014, szeptember 15 - 16:50


A szombati ebéd után hirtelen úgy döntene, valami oknál fogva kilátogat egy NB1-es találkozóra? Kivinné egy meccsre régi barátját? Úgy gondolja, ha a focit nem is, a hangulatot élvezheti? Nagyon téved.

Az MLSZ újabb szöget ütött a magyar futball koporsójába: mától nem elég megadni a személyes adatokat, hogy NB1-es mérkőzésre menjünk, csak az szurkolhat a helyszínen, aki kiváltja kedvenc klubja szurkolói kártyáját. A kártyán feltüntetett azonosítószám megadásával online is lehet jegyet vásárolni, az MLSZ szerint ez könnyebbé és gyorsabbá teszi a jegyvásárlást.

Valójában azonban egyrészről épp a meccsre járást lehetetleníti el a kártya, hiszen ha valaki úgy döntene, mozi vagy színház helyett megnézne egy focimeccset, nem vásárolhat jegyet, ha előzőleg nem váltott ki kártyát. Másrészről a szurkolók kriminalizálásáról van szó, melynek kimondva-kimondatlanul az a célja, hogy eltüntessék a lelátókról a fanatikusokat.

Ezt hallva sokan elégedetten csettintenek: nincs ezzel semmi baj, csak azok nem szeretnék megadni az adataikat, akik amúgy is csak a balhé miatt járnak meccsre. Csakhogy ez óriási tévedés: aki járt az elmúlt időszakban magyar futballmérkőzésen, az jól tudja: komolyabb balhé évek óta nem volt, a meccsre járóknak viszont számos megalázó procedúrán, rendőri vegzáláson kell átesni, az MLSZ szerint pedig már az is büntetési tétel, ha a drukkerek azt kiáltják a bírónak, hogy "hülye vagy", az ellenfél zrikálásáról nem is beszélve. Hamis állítás az is, hogy a fanatikusok miatt ne járnának mérkőzésre az oly sokat emlegetett családok: a legtöbb nézőt épp a szenvedéllyel teli rangadók vonzzák, ahol ha minőségi focit nem is, de akár a nyugati bajnokságokat is kenterbe verő hangulatot kapnak a pénzükért cserébe.

A szövetség azokat az embereket űzné el a lelátóról, akik saját pénzükből minden hazai, vidéki vagy akár külföldi mérkőzésen is ott vannak csapatuk mellett, hogy szívvel-lélekkel buzdítsák azt. Mindez nem meglepő: olyan összetartó társaságokról van szó, akik nem átallják felemelni a szavukat például az őket vegzáló hatalom ellen sem.

"Nyakig ér a szar"

A szervezett szurkolói csoportok szerint ezek a folyamatok elfogadhatatlanok, többen már bejelentették: a jövőben bojkottálni fogják a mérkőzéseket. Köztük a Ferencváros drukkerei is, kiknek helyzete speciális: a klubnál egyedülálló módon már négy éve bevezették a szurkolói kártyát, amit ki is váltottak a drukkerek, az új stadionjukban kamerák százaival figyelik őket, ennek tetejében pedig egy, a tenyerüket ötmillió ponton azonosító vénaszkenneres eljáráson is át kell esniük. Ez az oka annak, hogy - új stadion ide vagy oda - szinte síri csend honol a Fradi meccsein, a hétvégi Újpest elleni derbi alatt pedig a stadion mellé szervezett demonstráción buzdítják majd csapatukat.

Szinte üresen kongott a hétvégén a Debrecen vadonatúj stadionja is, a bajnokcsapat leghűségesebb drukkerei a meccs előtt jelentették be, hogy felhagynak a szurkolással, távol maradnak a mérkőzésektől. A debreceni ultrák az alábbi közleményt adták ki:

"Köszönjük az eddigieket!

A szar már a nyakunkig ér, nem szeretnénk megvárni míg átcsap felettünk, ezért ameddig nem rendeződik a helyzet a "labdarúgás" körül, nem kívánunk részt venni az NB1 mérkőzésein!

Névre szóló jegyek, regisztráció, szkenner, rendezői túlkapások, drapériák pecsételése...sorolhatnánk még.

Európa évek óta rajtunk röhög, a focink hanyatlásának igazi felelősei pedig csak pogácsát zabálnak. Azért olyan a közlemény stílusa amilyen, mert ez a hazai "labdarúgás" a jelenlegi formájában nem ér többet.

Ultras Debrecen 1994"

A bojkotthoz egyre több szurkolói csoport csatlakozik, a nézőszám növekedését célul kitűző MLSZ-nek tehát sikerült elérnie, hogy még azokat is távol tartsa a mérkőzésektől, akik még a minősíthetetlen színvonalú labdarúgás ellenére is minden hétvégén a lelátókon voltak, hogy győzelembe hajszolják csapatukat. Szép volt.

alfahir.hu

http://alfahir.hu/ujabb_szog_a_magyar_foci_koporsojaba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: minősíthetetlen, vénaszkenneres, hanyatlásának, fanatikusokat, lehetetleníti, kimondatlanul, bejelentették, jegyvásárlást, stadionjukban, mérkőzésektől, bajnokságokat, demonstráción, leghűségesebb, társaságokról, szenvedéllyel, azonosítószám, feltüntetett, sorolhatnánk, bajnokcsapat, szurkolással, zrikálásáról, regisztráció, mérkőzéseket, csettintenek, növekedését, focimeccset, egyedülálló, csatlakozik, eltüntessék, bojkottálni, megadásával, jelentették, koporsojaba, fanatikusok, koporsójába, pecsételése, magyar foci, szombati ebéd, meccsre régi, hangulatot élvezheti, magyar futball, személyes adatokat, kártyán feltüntetett, meccsre járást, balhé miatt, elmúlt időszakban, meccsre járóknak, ellenfél zrikálásáról, fanatikusok miatt, legtöbb nézőt, szenvedéllyel teli, nyugati bajnokságokat, Ultras Debrecen,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes esti időtöltést  Idézetek a barátságról  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Emlék  A Gömb  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Messziről jött ember  A föld szépségéért  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Esti kép  A fák lelke  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Életművészet  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Szent György nap  Föld napja április 22  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Szép estét  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Volt egy...  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Egyszerűen  Beney Zsuzsa - Sirató  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Különös!  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Gaál Viktor gondolata  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Szent György napi hiedelmek, s...  Paul David Tripp Április 25  Jó éjszakát  Az Európai Unió is foglalkozik...  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Föld napja április 22  Miért nem menti meg Jézus...  Ébredj  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Amit átélünk,  Föld napja április 22 
Bejegyzés Címkék
magyar foci, szombati ebéd, meccsre régi, hangulatot élvezheti, magyar futball, személyes adatokat, kártyán feltüntetett, meccsre járást, balhé miatt, elmúlt időszakban, meccsre járóknak, ellenfél zrikálásáról, fanatikusok miatt, legtöbb nézőt, szenvedéllyel teli, nyugati bajnokságokat, pénzükért cserébe, szövetség azokat, embereket űzné, szavukat például, őket vegzáló, szervezett szurkolói, folyamatok elfogadhatatlanok, jövőben bojkottálni, klubnál egyedülálló, szurkolói kártyát, tenyerüket ötmillió, hétvégi Újpest, stadion mellé, bajnokcsapat leghűségesebb, meccs előtt, debreceni ultrák, alábbi közleményt, focink hanyatlásának, közlemény stílusa, jelenlegi formájában, bojkotthoz egyre, nézőszám növekedését, minősíthetetlen színvonalú, lelátókon voltak, minősíthetetlen, vénaszkenneres, hanyatlásának, fanatikusokat, lehetetleníti, kimondatlanul, bejelentették, jegyvásárlást, stadionjukban, mérkőzésektől, bajnokságokat, demonstráción, leghűségesebb, társaságokról, szenvedéllyel, azonosítószám, feltüntetett, sorolhatnánk, bajnokcsapat, szurkolással, zrikálásáról, regisztráció, mérkőzéseket, csettintenek, növekedését, focimeccset, egyedülálló, csatlakozik, eltüntessék, bojkottálni, megadásával, jelentették, koporsojaba, fanatikusok, koporsójába, pecsételése, elégedetten, találkozóra, mérkőzésein, ferencváros, labdarúgás, felhagynak, procedúrán, túlkapások, szeptember, hajszolják, vásárolhat, közleményt, vegzáláson, egyrészről, eddigieket, bojkotthoz, csapatukat, szervezett, formájában, másrészről, rendeződik, szeretnénk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.